fbpx

Dodatno zavarovanje za vojne veterane – kako se ga uveljavi?

V Sloveniji obstaja dodatno zdravstveno zavarovanje za vojne veterane, ki jih ščiti pred finančnimi težavami v primeru izgube službe ali zdravstvenih težav. To zavarovanje je namenjeno tistim, ki so služili v vojaških enotah in so tako prispevali k varnosti države.

Status vojnega veterana – predpogoj za uveljavljanje pravic

V kolikor želite uveljavljati pravice vojnih veteranov – med katere sodi tudi brezplačno dodatno zdravstveno zavarovanje – morate imet imeti priznani status vojnega veterana. Z drugimi besedami: morate biti vpisani v evidenco vojnih veteranov, s čemer tudi dobite pripadajoči izkaznico.

Razložitev točnega postopka in vlogo oz. obrazec lahko oddate na spletni strani e-uprave za pravice vojnih veteranov.

S statusom vojnega veterana se pridobijo marsikatere posebne pravice, ki jih lahko veterani uveljavljajo po dopolnjenem 50. letu starosti, ali v primeru nastanka popolne izgube zmožnosti dela. Vse obrazce ponuja e-uprava, na zgornji povezavi.

Kdaj vojnim veteranom pripada pravica do dodatnega zdravstvenega zavarovanja?

Vsakemu vojnemu veteranu pripada pravica do brezplačnega dodatnega zdravstvenega zavarovanja (ob upoštevanju potrjenega statusa vojnega veterana) ko enkrat dopolni 50 let ali pa v primeru izgube delovne nezmožnosti (za to potrebujete potrdilo ZPIZ-a) in istočasne upravičenosti do veteranskega dodatka. Vir: E-uprava

Vsi vojni veterani s potrjenim statusom in starejši od 50 let, imajo od 01.01.2021 brezplačno dodatno zdravstveno zavarovanje.

Slovenska vlada in zavarovalnice si prizadevajo, da se vojni veterani počutijo varno in da imajo zagotovljeno finančno varnost v primeru potrebe. Z dodatnim zavarovanjem vojni veterani prejemajo potrebno podporo in lahko mirno živijo v prihodnosti, brez skrbi glede finančne stabilnosti.

Potrebujete pomoč?

Za kakršnakoli vprašanja nas lahko vprašate preko klepeta desno spodaj, nam pišete na email naslov: info@dopolnilno-zavarovanje.si ali nas pokličete na sledečo telefonsko številko.

potrebujete pomoč?
Dopolnilno zavarovanje - telefonska številka

Spremljajte nas na Facebook-u!

Vprašajte nas

Posredujte nam vprašanja in naši strokovnjaki vam bodo z veseljem pomagali.

Vprašajte nas