fbpx

Kako preveriti status zavarovanja?

Kadar se zaposlite, izgubite status študenta ali dopolnite 26 let, se pogosto zgodi, da ne veste, ali imate urejeno obvezno in dopolnilno zdravstveno zavarovanje.

V tem primeru je stanje zavarovanja najbolje preveriti, za kar imate na voljo več možnosti:

Portal Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS)

Na portalu ZZZS vam je na voljo aplikacija, ki jo je ZZZS skupaj z zavarovalnicami razvil z namenom neposrednega preverjana podatkov o statusu zavarovanja. Peko portala tako lahko prevrite podatke o obveznem in dopolnilnem zdravstvenem zavarovanju popolnoma brezplačno.

Postopek je zelo preprost. Na portalu ZZZS v vnosno polje vpišete ZZZS številko, ki se nahaja na vaši zdravstveni kartici nad imenom in priimkom. Podatek o zavarovanju dobite takoj, ko kliknete na gumb Preveri.

SMS sporočilo preko mobilnega telefona

Stanje zdravstvenega zavarovanja lahko preverite tudi s pomočjo mobilnega telefona. To storite tako, da v SMS sporočilo vtipkate vsebino ZZ in devetmestno ZZZS številko zavarovanca, ki je na vaši kartici zdravstvenega zavarovanja.

Vse podatke vpišete brez presledkov. SMS sporočilo pošljite na telefonsko številko 031 771 009 in odgovor boste prejeli že v nekaj sekundah.

V primeru preverjanja podatkov o statusu zavarovanja preko telefona upoštevajte, da je pošiljanje sporočila možno le iz domačih mobilnih omrežij, med gostovanji v tujih omrežjih pa ne. Poslano sporočilo plačate po veljavnem ceniku svojega mobilnega operaterja.

Potrebujete pomoč?

Za kakršnakoli vprašanja nas lahko vprašate preko klepeta desno spodaj, nam pišete na email naslov: info@dopolnilno-zavarovanje.si ali nas pokličete na sledečo telefonsko številko.

potrebujete pomoč?
Dopolnilno zavarovanje - telefonska številka

Spremljajte nas na Facebook-u!

Vprašajte nas

Posredujte nam vprašanja in naši strokovnjaki vam bodo z veseljem pomagali.

Vprašajte nas